window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-111862972-1'); Een mobiele website: vandaag de dag een must-have

Een mobiele website… vandaag de dag een must-have!

Het bezoek van een gemiddelde website bestaat al ruim voor  bijna 70% uit mobiele bezoekers… en dat percentage zal alleen maar stijgen. Google geeft mobiel-geschikte websites duidelijk een streepje voor. Uw klanten en prospects willen uw website ook makkelijk op hun telefoon kunnen bekijken. Kortom: een mobiele website is vandaag de dag eigenlijk geen optie meer, maar een must-have.

Mobiele website

Mobiele website, standaard inbegrepen in het Jumpstart webdesign

U kon op deze site al eerder lezen dat in ons Jumpstart-framework voor websites al veel zaken zijn voorbereid. Eén van die zaken is het feit dat een Jumpstart-website “van nature” al perfect wordt weergegeven op mobiele telefoons. Het kost u niets extra en u hoeft er in het beheer van uw website ook niets speciaals voor te doen, het regelt zich vanzelf dankzij het zogeheten responsive webdesign.

Mobiele website

Wat is responsive webdesign?

Een responsive website past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm waarop de website wordt bekeken. Tekst- en beeldelementen worden in plaats van naast elkaar bijvoorbeeld onder elkaar geplaatst, de navigatie van de website verandert naar een handig met de duim te bedienen menu en onderdelen die op een mobiele telefoon te zwaar of te groot zijn kunnen worden verborgen. Een goede mobiele cq. responsive website “schaalt” dus niet alleen, maar herschikt zichzelf optimaal voor schermgrootte en mobiel gebruik. Een responsive mobiele website is dus ook géén aparte, tweede website die u los moet beheren of waar u extra kosten van heeft. U beheert één website met dezelfde inhoud voor zowel desktop- als mobiele weergave.

Is úw website al geschikt voor mobiel?

De tijd dat u kon zeggen “Ik kijk het nog even aan wat betreft mobiele website” is voorbij. Een website die niet goed wordt weergegeven op mobiele telefoons bezorgt u een achterstand op concurrenten die de stap al wel genomen hebben. Internetgebruikers weten inmiddels bijna niet beter dan dat een website ook prima op hun mobiele telefoon te bekijken valt… en brengen maar weinig geduld op als dat niet het geval is. Ook Google heeft in de afgelopen jaren herhaaldelijk verklaard dat “responsive” de norm is voor zoekmachinevriendelijke websites.

Meer weten?

Bel 036-5258836 voor gratis advies of vraag direct uw vrijblijvende offerte aan!

addthis.layers({ 'theme' : 'transparent', 'share' : { 'position' : 'left', 'services' : 'facebook, twitter, linkedin, email, more' } }); try{ ProStats.init(100808265); }catch(e){}

WebGenerator ProStats